Salát s hroznovým vínem a kozím sýrem

Lukáš „Jamie“ Greguš

Jamie

 

Ingredience (pro 4 lidi):   

250g rucoly, 2 hlavy čekanky, 3 hrušky, 20 g mletého máku,150g červeného hroznového vína, 4 lžíce medu, 20 ml cherry octa, 200 g tvrdého kozího sýra, sůl a pepř, 200 g čerstvé červené řepy.

Postup:  Rucolu a čekanku umyjeme. čekanku nakrájíme na stejné nudličky a to stejné uděláme s řepou. Hrušky nakrájíme na měsíčky a hrozny na půlky bez pecek. Vše dáme do jedné misky a uděláme si dresing. Do misky dáme ocet, med a pomalu přišleháváme olej, aby nám to udělalo emulzi. Osolíme a opepříme a na závěr orestujeme mák na másle a přidáme do dresingu.

Pomalu spojíme se salátem naservírujeme na talíř a natrháme kozí sýr.

Můžeme podávat s teplým pečivem.